Takvask

Elite Vinduspuss tilbyr takvask for alle typer tak og alle slags bygg. Vi jobber med alt fra store og små bedrifter til kommuner, butikker, borettslag og private boligeiere.

Elite Vinduspuss vet hvor viktig det er med takvask. Vi sørger for et rent tak på både næringsbygg og boliger. Resultatet er et rent og pent tak som ser nytt ut. Takvask handler også om vedlikehold, og med godt vedlikehold varer taket lenger.

Slik utfører vi takvask

Vurderer du å ta takvasken på egenhånd? Vi vet at det kan være skummelt, risikabelt og kjedelig å gjøre dette selv. Skikkelig takvask krever dessuten godt utstyr og riktig erfaring.

Ta heller kontakt med Elite Vinduspuss – vi liker oss på taket. 

Hvorfor er det viktig med takvask?

 • Vi klargjør taket med produkter mot mose og alger
 • Vi rengjør taket med høytrykksspyler
 • Vi rydder opp og fjerner rester av mose og alger fra for eksempel takrenner
 • Vi påfører impregnering (hvis du ønsker dette)

Takvask er viktig av flere grunner – både estetiske og byggtekniske. Det handler nemlig like mye om vedlikehold som utseende. Dårlig rengjøring av tak kan over tid føre til skader, lekkasje og andre problemer.

Her har du fire viktige fordeler:

 • Taket ser nytt og pent ut
 • Vask vekk mose før det setter seg
 • Unngå skader på grunn av dårlig vedlikehold
 • Vi legger merke til eventuelle skader på taket

Taket ser nytt og pent ut

Norske tak er utsatt for ruskevær året rundt. Vind og nedbør tar med seg støv, smuss, pollen, løv og annen skitt. Over tid samler dette seg opp, og skaper grobunn for mose og alger.

Med skikkelig rengjøring ser takplaten, takpappen eller taksteinen splitter ny ut. Utseende er selvsagt viktig når det kommer til takvask, men det er også flere gode grunner.

Kontroll av piper og luftehatter

Hvis beslag eller bly er skadet dannes det ofte fuktighet og lekkasjer som gir grobunn for mugg eller andre alvorlige skader i taket og ellers i huset.

Vask vekk mose før det setter seg

Mangelfull rengjøring kan føre til skade på taket. Spesielt kan mose og alger føre til problemer. Dersom mose eller alger får satt seg skikkelig, kan de være vanskelige å fjerne.

Unngå skader på grunn av dårlig vedlikehold – beskytt mot vær og vind

I verste fall kan mose og andre former for skitt skade taket ditt. Mose trekker til seg fuktighet og kan derfor føre til råte i treverket. I tillegg kan mose på takstein lede til dårlig luftsirkulasjon, som igjen gjør det vanskelig å lufte ut fuktighet.

Undertaket tåler fuktighet og kondens dårlig. Råte her kan føre til at vann lekker inn i deler av bygget. Om dette ikke blir oppdaget, kan det bety større vannskader.

Med andre ord kan dårlig vedlikehold føre til store skader på både tak, fasade og resten av bygget. Å bytte ut taket kan koste flere hundre tusen kroner. Derfor anbefaler vi takvask istedenfor. Med takvask betaler du kun en liten pris for å unngå et mye større problem.

Vi legger merke til eventuelle skader på taket

Når vi allerede er opp på taket ditt, legger vi merke til eventuelle skader og problemer. Våre erfarne takvaskere vet hva de skal se etter, og kan komme med anbefalinger basert på hva de finner. Eksempelvis kan vi oppdage skader på takstein, takpapp, takplate, mjøner, takrenner og lignende.

Hvor ofte bør du vaske taket?

Vi anbefaler takvask hvert 7. år, men gjerne hyppigere. For noen tak kan det være nødvendig med hyppigere takvask. Det kommer litt an på takets størrelse, type og hvor godt det er blitt vedlikeholdt tidligere. Elite kommer gjerne innom for å vurdere hvor ofte ditt tak trenger en vask.

Takvask av takstein, takplater, takpapp og andre typer tak

Elite kan hjelpe til med vask av flere typer tak: takstein, takplater, takpapp og mer til. Vi vasker både for næringsbygg og privatboliger.

Takvask med Rentvann

Vi bruker selvsagt utstyr som er godkjent for bruk innen renhold. For eksempel bruker vi høytrykksspyler – riktig trykk er nødvendig for å få bort alt av mose og alger.

Vi benytter også Rentvann. Dette er avionistert vann og inneholder ingen kjemikalier. Regelmessig bruk av Rentvann fjerner “tung skitt” på en effektiv måte. Dette er spesielt gunstig for tak i utsatte områder, eksempelvis i nærheten av trafikkerte veier eller ved sjøen.

Rentvann er miljøvennlig og skader ikke planter.

Kombiner gjerne takvask med andre typer utvendig vask

Elite Vinduspuss tilbyr alle typer utvendig vask. Du kan gjerne kombinere flere tjenester. Da kan vi for eksempel vaske tak, fasade, vinduer og takrenner i samme slengen. Vi vasker også solceller hvis du har dette på taket ditt.

Her er noen flere av tjenestene vi tilbyr:

 • Fasadevask
 • Vinduspuss
 • Solcellevask
 • Rens av takrenner

Kontakt Elite Vinduspuss i dag

Elite Vinduspuss startet med vask og puss av vinduer, men nå dekker vi alle typer utvendig renhold. Vi vasker tak i store byer som Oslo, Bergen og Kristiansand, og vi vasker i mindre byer og tettsteder i Viken, Vestfold, Agder og Rogaland.

Trenger ditt tak en takvask? Ta kontakt med oss i dag, så gir vi deg et tilbud.