Rens av takrenner

Takrenner bør renses minst én gang i året for å unngå vannlekkasjer og skader på taket. Ta kontakt med Elite Vinduspuss for tilbud på ditt oppdrag.

Hvorfor bør du rense takrennene?

Takrenner transporterer bort vann fra taket og beskytter tak og bygg mot fuktskader. En takrenne bør renses regelmessig for å unngå tilstopping og blokkering.

Tette takrenner kan føre til vannskader og andre alvorlige problemer i hjemmet. Når takrennene er blokkert, vil vannet samle seg og oversvømme taket. Dette kan føre til skader på taket og i ekstreme tilfeller kan taket kollapse. I tillegg kan vannet som samles opp i takrennene skade fasader, maling og andre overflater rundt hjemmet. 

Dette kan føre til kostbare reparasjoner og kan også redusere verdien av eiendommen. Å bytte ut og reparere takrenner er dyrt, og en god rens kan spare deg for store summer.

Minst én gang i året

Vi i Elite Vinduspuss anbefaler å rense takrenner og nedløpsrør minst én gang i året. En av grunnene til dette er de store utgiftene som plutselig kan dukke opp dersom du lar være. 

Frie takrenner er svært viktig, spesielt i et land som Norge hvor årstidene bringer med seg nedbør i ulike varianter og mengder. 

Rens takrenner og nedløpsrør før vinteren

Mange tenker at høsten er den verste årstiden for takrennene – en tid med mye uforutsigbart vær. I realiteten er vinteren den store fienden. 

Takrenner som er tette av løv og mose, står i fare for å sprekke når kulden inntreffer. Kommer det snø eller regn inn i takrennene, kan dette fryse og utvide takrennene slik at de sprekker. Dette gjelder både for rør av plast og metall.

Takrennenes jobb er å samle opp og føre vann bort fra en bygning, for å slik unngå slitasje og skade. Dersom takrennene eller nedløpsrørene sprekker, kan dette føre til at vannet kommer på avveie og dermed gjør stor skade på bygget. 

Sen-vinter

Det er viktig at takrenner og nedløpsrør er forberedt til sen-vinteren. Når snøsmeltingen starter, kan det være svært skadelig dersom rørene er tette eller skadet. Ofte har man store mengder snø og is på taket, som man ikke ønsker at skal skade hus og hytte. God drenering når snøen smelter er kritisk for vedlikeholdet av resten av bygget.

Dekkes ikke av innboforsikringen

De fleste hjem- og innboforsikringer dekker vannskader, men et typisk unntak er skade som følge av at vann trenger inn i huset på grunn av tett takrenne. Å betale vannskader i 100 000-kroners klassen er et skrekkscenario som vi i Elite Vinduspuss gjerne bidrar til at du slipper å oppleve. Vi har erfaring og utstyr til å gjøre en god jobb i takrennene dine!

Å rense takrennene er dessuten viktigere enn noen gang. Vi får stadig mer ekstremvær. Det blåser mer når det blåser, og når det regner, regner det kraftigere enn noen gang. Du kan ikke trosse værgudene, men du kan være føre var. Altså i Elite-klassen. 

Person som vasker takrenner.

Reduser risikoen for brann

En annen fordel med rens av takrenner er at det kan bidra til å redusere risikoen for brann. Tilstoppede takrenner kan føre til oppsamling av løv og annet brennbart materiale som kan antennes og føre til brann. Dette er spesielt viktig i tørre områder og i perioder med høy brannrisiko. Ved å rense takrennene regelmessig kan man redusere risikoen for brann og beskytte hjemmet mot denne type skade.

Bedre inneklima

Å rense takrenner kan også bidra til å forbedre inneklimaet i hjemmet. Når takrennene er blokkert, kan fuktighet samle seg og føre til mugg- og soppskader. Dette kan føre til allergiske reaksjoner og andre helseproblemer for beboerne i hjemmet. Ved å rense takrennene regelmessig, kan man forhindre oppsamling av fuktighet og bidra til å opprettholde et sunt inneklima.

Person som vasker fasade og takrenner på et hvitt hus.

Om Elite Vinduspuss

Elite Vinduspuss ble startet opp allerede i 1975, og er nå landets største bedrift innen vinduspuss og fasadevask. Bedriften består i dag av 71 ansatte som utfører alle typer oppdrag innen fasaderengjøring, vindusvask og rens av takrenner. 

Vi er svært opptatt av at kundene våre skal bli strålende fornøyde med jobben vi gjør. Når du bestiller rens av takrenner fra Elite Vinduspuss, kan du forvente deg: 

  • Et skinnende rent resultat
  • Hyggelige og pålitelige ansatte
  • Punktlig oppmøte
  • Vi tar alltid med eget utstyr
  • Gratis befaring

Våre tjenester

Vi utfører en rekke tjenester som bidrar til å holde fasader i god stand, som blant annet:

  • Fasadevask
  • Vindusvask
  • Solcellevask

Vi er sertifiserte innen avanserte klatreteknikker, slik at vi kommer til steder hvor det ikke strekker til med stige.

Ta kontakt med oss for mer informasjon

Vi tilbyr konkurransedyktige priser. Dersom du ønsker mer informasjon om våre tjenester trenger du ikke nøle med å kontakte oss. Ved å klikke deg inn på vårt prisskjema nedenfor, kan du enkelt laste opp bilder av vinduene på boligen eller lokalene som skal vaskes. Da tar vi kontakt med deg så fort som mulig for å gi deg et mer eksakt prisoverslag. 

Ved større oppdrag kan vi også komme på en gratis befaring og gi deg et konkret tilbud. Elite Vinduspuss tar jobben med et smil!